Waterstofketel of warmtepomp

Wat is de juiste keuze?

Er is veel aandacht voor de gasgestookte waterstofketel, ook al is die nog nauwelijks beschikbaar. En ook voor de elektrische warmtepomp, die volop beschikbaar zijn, is veel aandacht. Wat is de juiste keuze?

Dat het wel eens helemaal fout kan gaan met de installatie van een warmtepomp, zoals onlangs duidelijk werd in het consumentenprogramma Radar, is olie op het vuur voor degenen die vooral de nadelen van de warmtepomp willen benadrukken. De warmtepomp is duur en kan een hoogst irritant geluid voortbrengen. Maar de warmtepomp is ook een prachtig apparaat dat met een bepaalde hoeveelheid elektrische energie meer energie aan warmte uit een lucht- of waterbron het huis in kan pompen.

Dankzij een jarenlange ervaring met aardgas ligt er een prachtige infrastructuur die met weinig moeite geschikt te maken zou zijn voor een hr-ketel op waterstofgas. Brandt een reguliere cv-ketel dan op waterstofgas? Nee, maar ook die aanpassing aan de ketel zou niet al te ingewikkeld en bovendien betaalbaar zijn. Eventueel hang je er een nieuwe hr-ketel neer, gemodificeerd af fabriek of zelfs speciaal ontwikkeld voor waterstofgas.

Vraag de gratis whitepaper aan en lees alles over de verschillen tussen de waterstofketel en de warmtepomp.

Vul hier uw gegevens in om de gratis whitepaper te ontvangen.