NEN 1010

De norm voor elektrische installaties

NEN 1010 geeft aan hoe laagspanningsinstallaties veilig worden aangelegd, uitgebreid en aangepast. Daarnaast geeft de norm duidelijkheid over controles en inspecties bij de oplevering van projecten. Zowel van woningen, als van utiliteitsbouw en industriële gebouwen.

In deze whitepaper staan de artikelen:
NEN 1010, de belangrijkste norm voor elektrische installaties in gebouwen
Hierin krijgt u informatie over het ontstaan van de normen, de toepasbaarheid en onder andere de relatie met het Bouwbesluit.

NEN-normen en de groepenkast
De groepenkast of installatiekast is het hart van de elektrische installatie in gebouwen. In dit artikel komt onder andere aan de orde: regels voor meterkast en groepenkast, afmetingen meterkast, uitvoering meterkast, onveilige meterkasten, ontwikkelingen groepenkast, stekerbaar installeren, installatieautomaat en de toekomst.

NEN 1010, elektrische installaties in bad- en doucheruimten
In een badruimte worden hoge eisen gesteld aan de toepassing van beschermingsleidingen, aardlekschakelaars en vereffeningsleidingen. Dit artikel bespreekt onder andere: wandcontactdozen, plaatsen van een badkamerkachel, toegestane leidingsystemen in de douche- of badkamer, eisen voor de beschermende vereffening, aanvullende bescherming en elektrische vloerverwarming.

Vergroot uw kennis over de NEN 1010 en vraag gratis de whitepaper aan.

Gawalo

Vul hier uw gegevens in om de gratis whitepaper te ontvangen.